
Hozzávalók:
- 225 gr fekete csoki (70% kakaó)
- 225 gr édes tejszín
- 1/4 kk só
- kakaó
- vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés:
Még mielőtt a tortához hozzákezdenénk, előkészítjük a helyét. A formát (pl. őzgerinc forma) kivajazzuk, és sütőpapírral alaposan kibéleljük, az oldalait is jól beborítva.
A csokit eldaraboljuk, majd vízgőzben felolvasztjuk, és hozzáadjuk a negyed kiskanál sót. A tejszínt felmelegítjük (nem forraljuk!) és csomómentesen összekeverjük a felolvasztott csokival. Beleöntjük az előzetesen előkészített és jól kibélelt formába, majd alufóliával letakarjuk, és hideg helyre tesszük. Miután megdermedt, kiemeljük a formából, és megszórjuk egy kis kakaóval. Ízlés szerint (kb. inkább centi vastagra) szeleteljük.
Vasárnapi pudingos-meggyes csoda – sütés nélkül
Ebben a desszertben három dolog van, ami miatt szuper jó. Az egyik, hogy sütés nélkül készül, a másik, hogy előző nap összeállítható, a harmadik pedig a nyáridéző meggyszemek. Hopp, van egy negyedik is: már vasárnap reggel ehetünk belőle a kávénk mellé.