Hozzávalók:
- 25 deka túró
- 25 deka margarin
- 30 deka liszt
- 5 kanál szezámmag
- 5 kanál lenmag
- 1kiskanál só,
Elkészítés:
A margarint elmorzsoljuk a liszttel, túróval, hozzáadjuk a lapos evőkanálnyi magokat, és megsózzuk. Miután jól összegyúrtuk a tészta hozzávalóit, egy nagyobb tepsi (vagy sütőlemez) hátlapjára sütőpapírt teszünk. A tésztát lisztben megforgatjuk, és a sütőpapíron kb ujjnyi vastagra kinyújtjuk, majd feldaraboljuk . Előmelegített sütőben 2oo fokon kb 15 perc alatt készre sül.
Zabpelyhes banáncsemege – az egészséges nass
Chipsek, ropik helyett ajánljuk azoknak, akik vigyáznak a vonalaikra, de nassolni is szeretnek. Minden összetevője egészséges, és röpke fél óra alatt elkészül, sütéssel együtt.