Hozzávalók:
- egy kb 25-30 kg-os megpucolt malac
 - egy üveg sör
 - 2 fej vöröshagyma
 - 2 fej fokhagyma
 - majoranna
 - 6-7 babérlevél
 - napraforgó olaj
 - só
 - 3 l víz
 
Elkészítés:
Kívül belül jól sózd be a malacot még ma, vagyis egy nappal a sütés előtt. Másnap 2-3 dl olajat elkeverünk négy evőkanál sóval és ezzel átkenjük a malacot szintén kívül belül, majd megszórjuk majorannával. Végy egy tepsit, aminek az alján terítsd el a felszeletelt vöröshagymát, dobd közé az 5 mm-esre felvágott egész fokhagymákat. Erre tégy egy rácsot, majd hassal lefelé jön a malacunk, de úgy hogy a sörrel teli üveget (természetesen nyitva) a hasába helyezzük.
A sör jól kihozza az ízeket, a malac pedig sütés közben nem esik össze. Tekerd be alufóliával az állat farkát és füleit, nehogy megégjen, és legyen mit megfogni szilveszter éjjelén! Öntsd alá a vizet, jó szorosan takard le alufóliával, és 200 fokon kb. 5 óra alatt süsd ropogósra! Sok sikert!