● 800 deka mangalicaszűz
● 16 vékonyan szeletelt húsos mangalicaszalonna
● 4 édes őszibarack
● 4 darab nyárs
● 50 deka fehérrépa
● 5 deka vaj
● 0,5 deci laktózmentes tejszín
● fehér bors
● őrölt szerecsendió
● só
● olívaolajat (nem extra szűz)
● ehető virág a díszítéshez
Elkészítés
A húst vágjuk 1,5-2 centi vastag (kb. 6 dekás) szeletekre, amelyeket szalonnaszelettel körbetekerünk, majd sorra nyársra szúrjuk őket. Egy nyársra 3 szelet hús kerüljön. Egy serpenyőben 1 evőkanálnyi felhevített olívaolajona a húsnyársak minden oldalát süssük arany barnára, majd tegyük félre pihenni, és fűszerezzük sóval, borssal.
A fehérrépát kisebb szeletekre vágjuk, párolóedényben vagy vízgőz fölött pároljuk puhára. Ha megpuhult, egy kicsit hagyjuk állni, hogy a felületéről szabadon távozhassanak a gőzök, hogy ne legyen vizes a köretünk. A tejszínt forraljuk fel sóval, fehér borssal és szerecsendióval, majd adjuk a répához, és együtt turmixszoljuk krémes állagúra. Passzírozzuk át szűrőn, és a legvégén vajjal montírozzuk.
A barackokat vágjuk fél, és ugyanabban a serpenyőben, amelyben a húsok sültek, melegítjük őket egészen addig, amíg a levükben lévő cukor rá nem karamellizálódik az aljukra.
BORAJÁNLÓ
Katona CHARDONNAY BARRIQUE 2012 – száraz fehérbor
Ehhez az ételhez egy testes, tölgyfahordós érlelésű, komplex ízvilágú száraz fehérbort ajánlunk. A chardonnay gyümölcsössége vaníliás illatokkal, ízekkel és fás jegyekkel párosul, ami jól kiegészíti az étel karamellizált ízeit, markáns jellegét.
Nyerő páros!
Információk:
Fajta: Chardonnay 100%
Évjárat: 2012
Termőhely: Balatonboglári Borvidék
Érlelés: új tölgyfahordós
Alkohol: 13,5% vol
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 12 Celsius-fok
Ajánlott fogyasztói ár: 1.900 Ft
További információ: www.katonaborhaz.hu
Borozáshoz még sok más egyéb dolgot is találhatsz az Életforma Shopban!
● További Életforma-receptek itt!