Hozzávalók
● 2 kiló marhacomb
● 20 deka füstölt szalonna
● 4 nagy fej hagyma
● 1 fej fokhagyma
● 3 paprika
● 4 paradicsom
● 2 sárgarépa
● 2 fehérrépa
● 20 deka gomba
● 4 deci vörösbor
● 2 babérlevél
● 2 teáskanál kömény
● 1 kiskanál kakukkfű
● őrölt pirospaprika
● só, őrölt fekete bors
Elkészítése
A felkockázott szalonnát kis tűzön kiolvasztjuk, majd az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk rajta. Levesszük a bográcsot a tűzről, és ha kicsit hűlt, pirospaprikát szórunk rá. Beletesszük a kockára vágott húst, kevergetve fehérre pirítjuk, majd felöntjük a bor felével és annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, a felkarikázott sárga- és fehérrépát, a paprikát. A borssal, erős paprikával, kakukkfűvel, az apróra vágott fokhagymával, köménnyel és babérlevéllel fűszerezzük. Ha a hús félig megfőtt megsózzuk, majd hozzáadjuk a vékonyra szelt gombát. Az elfőtt levet a maradék borral és vízzel pótoljuk, és szaftjára sütjük. Főtt burgonyával vagy ropogós barna kenyérrel tálaljuk.
Természetesen az Életforma Shopban találsz másféle - öntött vas, zománcozott - bográcsot sokféle méretben.