Hozzávalók éhes szájhoz:
- 2 pisztráng
- 5 dkg mandula
- 2 dl olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ citrom leve
- 1 csokor petrus
- só, bors
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
Alaposan tisztítsd meg, majd éles késsel irdald be a halakat. Sóval, borssal mindenütt jól dörzsöld be. Az olajba dobd bele az apró kockára vágott fokhagyma gerezdeket (bevallom ezt is wokban szoktam készíteni!). Beleforgatom a zsemlemorzsába a pisztrángokat, majd közepesen meleg olajban úgy 5-6 perc alatt kisütöm. Szűrőlapáttal kiveszem a halakat, és egy papírtörölközővel kibélelt tálra teszem. Visszavesszük a lángot a maradék olaj alatt, majd beledobjuk a mandulát, és óvatosan megpirítjuk. Amikor már kezd barnássá válni, rádobjuk az apróra vágott petrezselymet és a fél citrom levét. Kavarunk egyet, majd a halakra öntjük! Egyszerű főtt krumplival tálaljuk! Mennyei! Jó lesz hozzá a rajnai rizling! Próbáld ki! Jó étvágyat!