Pisztráng cikkek

Karácsonyi menü másképp – sült pisztráng blansírozott brokkolival és vajretekkel
Egy karácsonyi menü is lehet egészséges, diétás és finom - mégpedig úgy, hogy nem kell közben lemondani semmiről. Tomán Szabina sült pisztráng receptjével mindez sikerülhet!

Tüke Borház - a szőlő szolgát kíván
Pécs, Mecsek oldal, Tettye. A mediterrán város egyik legfestőibb része. Gyönyörű park, a középkori püspöki palota romjai, friss vizű patak. De nem csak ezért érdemes felkapaszkodni a hegyoldalba, ha Pécsett jártok. Itt működik ugyanis 2010 óta az a Tüke Borház, amit a vendégek nemrég a Dél-Dunántúl legjobb vendéglátóhelyének választottak. Ungurán József tulajdonossal az ide vezető útról és a jövőről is beszélgettem. INTERJÚ

A böjt utolsó napján
Akár tartjátok a Húsvét előtti negyven napos böjtöt, akár nem, a sókéreg alatt sült-párolt pisztráng mindenkinek jót fog tenni a mai napon, Nagypénteken. Könnyű, egészséges és zamatos.

Szilvásváradi pisztrángrolád répákkal, édesköménnyel
Bikavér az egyik legméltóbb magyar bor karácsonyi ételeink mellé! Ehhez komponálta Macsinka János séf ezt az ünnepi előételt. Az egri Macok Bisztro pisztrángja természetesen Szilvásváradról érkezett, mert a mester legfőképp a környékről válogatja fogásaihoz az alapanyagokat. Továbbra is azt szeretné, hogy a vidéki éttermeknek is legyen rangja – nemcsak itthon, hanem egész Európában! Ez a karácsonyi fogás igazán jó belépő!

Faszénen sült pisztráng
Napok óta halra vágytam, ezen belül is grillezettre. Előkerítettem hát a tízéves öntöttvas grillsütőnket, kicsit kipofoztuk, faszenet izzítottunk és a fűszerezett pisztrángokat szép pirosra sütöttük. Így megy ez Pammer Líviáéknál! Hű, de jó nekik! Próbáljuk ki mi is!

Márti mandulával bolondított sült pisztrángja
Nálam minden jöhet, ami hal! A pisztráng pedig az egy igazi király! Sokan nem is mernek belevágni, mert attól félnek, hogy majd nem kunkorodik jól a tányéron. Megsúgom, a lényeg nem a kunkorodáson van! Sokkal inkább az ízeken! Elámulsz, milyen ügyes vagy, ha kipróbálod! Egy szerelmes vacsorához is remek ötlet! különleges, és gyorsan elkészül! Hűts be hozzá egy rajnai rizlinget!

Füstölt halas szendvicskrém
Füstölt hal, tonhal, egyre megy, ha arról van szó, hogy egészséges ételeket, szendvicskrémet, salátát készítsünk. Érdemes velük megbarátkozni, hiszen remekül színesítik konyhai repertoárunkat amellett, hogy egészségünknek is jót tesznek.
Vargányás sült pisztráng a Bakony aljából, ahogy Márti szereti
A pisztrángot is szeretem, a vargányát is, ez a fogás meg ennek az elegye. A Békás-szorosban tanultam, hogy a pisztrángot kukoricás lisztben kell megforgatni. A Bakony szélén pedig adja magát a vargányás krumpli! Próbáljátok ki!

Szilvásváradi mandulás pisztráng - az ünnepi asztalra
A szivárványos pisztráng a világ egyik legjobban kutatott és legnagyobb mennyiségben tenyésztett halfaja.Nincs benne „Y” szálka, íze tiszta, nem zsíros. Számos módon elkészíthető: sütőben sütve, grillen, roston, serpenyőben vagy párolva készítve. Ez most egy nagyon egyszerű és ízletes szilvásváradi változat Alpári György gasztronómus receptjei közül.
Sült pisztráng bébiparaj-salátával
Áman Attila séf egy könnyű pisztrángrecepttel ösztönöz mindenkit arra, hogy fogyasszunk több halat! Remek fogás, az biztos!
"Az én pisztrángom"
Van egy nagyon kedves barátnőm, aki egyáltalán nem főz, pedig három gyereke van. Emiatt sokszor bosszankodik az anyukája, de mi ilyennek szeretjük, és hála istennek, ő sem feszül miatta. Viszont, ha hozzá megyünk vendégségbe, akkor tudjuk, hogy vagy visszük az ennivalót, vagy ott helyben nekiállunk készíteni valamit. Ő pedig mindannyiszor csodálkozva nézi, mi mindent varázsoltunk elő a hűtőjéből.