Bikavér az egyik legméltóbb magyar bor karácsonyi ételeink mellé! Ehhez komponálta Macsinka János séf ezt az ünnepi előételt. Az egri Macok Bisztro pisztrángja természetesen Szilvásváradról érkezett, mert a mester legfőképp a környékről válogatja fogásaihoz az alapanyagokat. Továbbra is azt szeretné, hogy a vidéki éttermeknek is legyen rangja – nemcsak itthon, hanem egész Európában! Ez a karácsonyi fogás igazán jó belépő!
Édeskömény, friss tormával lepárolva, sóval, frissen őrölt borssal ízesítve kevés tejszín, hideg vajjal thermomixelni.
Színes répákból vékony szalagokat vágunk, megformázzuk, hideg vízben hűtjük. Citrusos olívával pároljuk.
A leeső répadarabokból krémet készítünk. Narancslében megpároljuk, gyömbérrel, thai citromnáddal, kaffir limelével, sóval, korianderrel ízesítjük. Hideg vajjal thermozzuk, hűtjük.
Tálaláskor mikrosalátával díszítjük.
Kellemes ünnepeket kíván Macsinka János séf az egri Macok Bisztróból!
Kép: PParchív
A szivárványos pisztráng a világ egyik legjobban kutatott és legnagyobb mennyiségben tenyésztett halfaja. Nincs benne „Y” szálka, íze tiszta, nem zsíros. Számos módon elkészíthető: sütőben sütve, grillen, roston, serpenyőben vagy párolva készítve. Ez most egy nagyon egyszerű és ízletes szilvásváradi változat Alpári György gasztronómus receptjei közül.
Sokan úgy vélik, hogy a diéta és az édesség fogyasztása kizárják egymást. Gyakran hallani, hogy akik odafigyelnek a táplálkozásukra, le kell hogy mondjanak a cukorról és a csokoládéról.
Az utóbbi években tapasztalható növekvő érdeklődés a húsmentes táplálkozás iránt, ami részben etikai, részben pedig egészségügyi megfontolásokból fakad.
Ki ne örülne annak, ha minden nap éttermi minőségű fogásokat fogyaszthatna? Régen ez csak a kiváltságosok luxusa volt, de mostanra akár a hétköznapjaink részévé is válhat. Persze, ehhez kellenek olyan szolgáltatók, akik nem egyszerűen csak kiviszik a meleg ebédet, hanem odafigyelnek a minőségre is.
A mindennapi kávézás élménye kétségtelenül sokféle lehet. Valaki a gyors megoldásokat, mások a hagyományos módszereket részesítik előnyben. De vajon melyik a kedvezőbb választás, ha pénztárcánkat és környezetünket is számításba vesszük?
Alig akad olyan hölgy, aki élete valamely pontján ne látta volna vendégül élete párját vagy épp a legjobb barátait egy fantasztikus vacsora keretein belül. Persze alkalmasint nagyszerű élmény étteremben randevúzni, ahol semmiről nem kell gondoskodni, csupán jól kell választani.
Vajon hogyan tudjuk egész évben épségben tartani az immunrendszerünket? Pár évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-járvány kitört, akkor szinte napi szinten foglalkoztunk vele, azóta azonban kicsit háttérbe szorult. Pedig mindenki szeretné elkerülni a fertőződést.
A gyulai kolbász szinte minden magyar család hűtőjében ott lapul, ennek ellenére sokan nem tudják, hogy az eredeti recept alapján otthon is elkészíthető. A mai cikkünkben eláruljuk, hogyan.
Az ételfogyasztás természetes módon társul az italfogyasztással, ezért az éttermek számára létfontosságú, hogy minden italféleséghez rendelkezzenek pohárral, hiszen a fogyasztási élmény kizárólag így lesz teljes. Különösen fontos ez a boroknál, ahol az ital élvezetéhez hozzátartozik annak megtekintése, megszagolása, kóstolása, ezekhez pedig megfelelő borospohárban kell szervírozni a nedűt.
Vannak napok, legyenek azok ünnepnapok vagy csak egy egyszerű hétköznapok, amikor valami igazán különleges finomságra vágyunk. Ilyenkor elvárható, hogy az édesség finom és szemet ingerlő is legyen, ha meg a legtöbb ételérzékeny is fogyaszthatja, az maga a csoda. Egy ilyen tej-, glutén- és cukormentes sütemény, a limekrémes zebratorta receptje, ami ráadásul a paleo étrendbe is tökéletesen beleilleszthető.
Az óceánok világnapján megjelenő exkluzív, sorszámozott Waterdrop üvegkulacs a tengerek jól ismert csodáit idézi, értékesítéséből pedig közvetlenül hozzájárul a fejlődő országok ivóvíz-ellátottságának növeléséhez.