- Friss pisztrángfilé só, cukor keverékével megszórva 8 percig állni hagyjuk.
- 53°C-on 8 percig szuvidoljuk.
- Édeskömény, friss tormával lepárolva, sóval, frissen őrölt borssal ízesítve kevés tejszín, hideg vajjal thermomixelni.
- Színes répákból vékony szalagokat vágunk, megformázzuk, hideg vízben hűtjük. Citrusos olívával pároljuk.
- A leeső répadarabokból krémet készítünk. Narancslében megpároljuk, gyömbérrel, thai citromnáddal, kaffir limelével, sóval, korianderrel ízesítjük. Hideg vajjal thermozzuk, hűtjük.
- Tálaláskor mikrosalátával díszítjük.
Kellemes ünnepeket kíván Macsinka János séf az egri Macok Bisztróból!
A szivárványos pisztráng a világ egyik legjobban kutatott és legnagyobb mennyiségben tenyésztett halfaja. Nincs benne „Y” szálka, íze tiszta, nem zsíros. Számos módon elkészíthető: sütőben sütve, grillen, roston, serpenyőben vagy párolva készítve. Ez most egy nagyon egyszerű és ízletes szilvásváradi változat Alpári György gasztronómus receptjei közül.