Nemrég a férjem egyik barátja majdnem megsértődött, mert azt mondtam: sziasztok fiúk, ma este pasis kaját csináltam nektek! Felhördült, hogy nincs pasis, meg nőcis ennivaló! Szerintem meg igenis van! Saját tapasztalatom és megfogalmazásom szerint a pasis kaja olyan vacsi, amit szép lassan, falatkánként a szájukba gyömöszölhetnek úgy, hogy közben nem kell levenniük a szemüket a képernyőről. A most következő recept pont ilyen!
Hozzávalók négy éhes szurkolónak:

- 1 kg oldalas
- kb. 5 dkg vaj (margarin, sertészsír)
- 3-4 szegfűszeg
- 1 citrom
- só, esetleg bors
Elkészítés:
Csinálhatod az egész műveletet egy teflonos, fedős lábasban, vagy egy tepsiben. Szóval az oldalast "állítsd fel", és a csontok mellett vágd nagyjából egyforma darabokra! A vajat, avagy a margarint, illetve a zsírt forrósítsd fel, és a húsdarabokat picit pirítsd meg mindkét oldalukon! "Vágd hozzá" a sört, reszelj rá citromhéjat tetszés szerint, majd szórd bele a szegfűszeget! Fedő, avagy sütőben alufólia alatt puhítsd félig, majd kapd le a "takarókat", és süsd szép pirosra saját zsírjában!

Most akkor eldöntheted, hogy együtt vacsizol-e a szurkolókkal, és készítesz mellé egy kis petrezselymes burgonyát, esetleg rizibizit, vagy hagyod őket, és egész egyszerűen egy szelet kenyérrel, vagy kovászos uborkával, és persze egy korsó sörrel "elengeded" őket meccset nézni! Jöhet a jó könyv, a sport, vagy bármilyen jó kis kikapcsolódás (nem vasalás!)! Jó pihenést! Ja, és ne felejtsd el másnap reggel emlékeztetni a párodat, hogy a kényeztetés neked is jár - már ha esetleg elfelejtené pl. ágyba vinni neked a kávét! Ez a tuti pasis kaja!