Hozzávalók:
- sertészsír
- sütni való burgonya
- só
Elkészítés:
Hámozd meg a krumplit. Mosd meg alaposan, majd jól törölgesd meg. Vágd hasábokra mindegyiket. Válassz egy szimptikus serpenyőt, olvassz fel benne egy ujjnyi zsírt. Úgy közepes lángon süsd ki a krumplit, majd szűrőlapáttal szedd ki papírtörölközőre, hagyd kihűlni. Ha kész, melegítsd fel újra a zsírt, dobd bele a krumplikat, és közepes lángon újra süsd át. Szedd ki a szűrőlapáttal ismét egy papírtörölközőre, és most sózd meg! Tökéletes lesz!
Csak a kezemet tessék figyelni: így készül a Márti-féle rántott sajt!
Gimnazista koromban a szolnoki Tisza Szálló éttermében készítették a számomra legfinomabb rántott sajtot. Mellesleg akkor az volt a legolcsóbb fogás! Azóta is imádom minden változatát! Sokan panaszkodnak arra, hogy nem tudnak jó rántott sajtot készíteni. Vagy kifolyik belőle a sajt, vagy nyúlós lesz. Nos, a titok már nem titok! Egyszerűen kétszer kell panírozni, és nagyon forró olajban kisütni!