Hozzávalók:
- 4 csirkemell
- 1 ananász (vagy 1 doboz ananászkonzerv)
- 1 doboz natúr joghurt
- 3 dl főzőtejszín
- 2 ek currypor
- késhegynyi frissen őröltg bors
- 2 ek olívaolaj
Elkészítés:
Pucold meg, majd kockázd fel az ananászt. Szeleteld kb. ujjnyi vastag csíkokra a melleket. A csirkét pirítsd meg az olajon, majd add hozzá az ananászt. Kis kevergetés után szórd rá a curryt, és, ha szereted, adj hozzá egy kis ételízesítőt is. Amikor már látod, hogy egyenletesen pirul minden, öntsd rá a főzőtejszínt, és tedd rá a fedőt. Nagyjából 10 perc múlva add hozzá a joghurtot is. A legvégén tekerj rá egy kevés friss borsot! Párolt rizzsel, vagy kukoricás rizzsel tálald. Nagyon gyors, nem tudod elrontani, és egészen különleges fogás még ünnepekre is! Jó étvágyat!
Gomba curry
Mire a gyerekeknek elkészült a rántott csirkemell-sült krumpli vacsora, már el is felejtettem, hogy előtte tíz perc alatt megfőztem a felnőttek diétás vacsoráját is. Sajnos ez az étel is azok közé tartozik, amelyik egy cseppet sem fotogén, na de az íze! Az minden pénzt megér.