Főzőtejszín cikkek

Selymes karfiol-krémleves parmezánnal
Húsleveskészítésből maradt egy fél fej karfiolom, ami már napok óta mosolyog rám a hűtőből. Reggel rájöttem, hogy most kell felhasználnom egy osztrák levestippet, és nem csalódtam! Itt az eredmény, én csak a parmezánnal turbóztam.

Zöldbabos fusillim, leánykori nevén orsótésztám
Hányszor esünk haza hulla fáradtan, és fogalmunk sincs, mi legyen a vacsi vagy ebéd. Ilyenkor mindig jól jön egy kis tészta, valami zöldség, főzőtejszín és fokhagyma. Ezekből már csodákat tudsz varázsolni! Ez csak négy! Jamie Oliver 5 hozzávalóból már egész könyvet írt! Akkor húzzunk bele!

Egyszerű zöldbabfőzelék Márti konyhájából
Úgy adódott, hogy maradt egy kis zöldbabom a hűtőben, és féltem, hogy kiszárad vagy megfásul. Nosza, két újságcikk között gyorsan összedobtam egy főzeléket a férjemnek estére - szerelmem zálogául. Estére, mire hazaér ugyanis én már úton leszek egyéb családi kötelezettségeim miatt… Fura, hogy egy zöldbabfőzelék helyettesít majd, de jó tudni, hogy mennyire örül majd! Ha főztök, gondoljatok erre is!

Tejben sült zöldfűszeres tojás Max konyhájából
Egy tipikusan gyors és könnyű vacsora. Krémes tejszín és tej keveréke, amiben megsütünk két tojást. Laktató étel, aki szeretné, a végén a krémes szaftot ne hagyja a tál alján. Törjünk egy darabka bagettet vagy pirítóst, és azzal itassuk fel.

Puffadt pöfetegem és fokhagymás mártásom gyönyörű találkozása
Itt az ősz, és vele a fantaszikus gombák időszaka! Ezt a pöfeteget az újpalotai piacon vette nekem Adri kolléganőm. Nagyobb volt, mint a fejem! Azonnal meg is örökítette a pillanatot egy másik kolléganőm. Nagyon boldog lettem, mert ezt kirántani maga a gyönyörűség! Köretként pedig nem a hagyományos sültburgonyát vagy párolt rizst adtam, hanem kreáltam egy remek őszi salátát egy fokhagymás öntettel. Próbáld ki!

Márti svájci currys, ananászos csirkéje
Svájc számomra az egészséges, konnyű étkezések, különleges ízek világa! Ezt a receptet is ottani barátimtól tanultam! Elképedtem, hogy egy egésznapos, hegymászós kirándulás után hogy tud pillanatok alatt fantasztikus vacsorát az asztalra varázsolni Nelly és Jules. Örök hálám érte ma is!
Padlizsán krémleves Mártinál
Sokan nem mernek a padlizsánnal dolgozni, mert hitek és tévhitek veszik körül gyors barnulása miatt. Pedig nem kell félni! Most itt egy leves, ami mindent sutba dob, egyszerű, és a végén annyira ízleni fog, hogy el sem hiszed! Próbáld ki!