- 30 dkg zöldbab
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 szál újhagyma
- 1 dl főzőtejszín (helyettesítsd tejföllel! Nekem épp ez volt itthon.)
- 1 ek finomliszt
- 1 erőleveskocka
- 1 pár csepp citromlé
- 1 ek disznózsír (vagy ennek megfelelő olaj)
Elkészítés:
A hagymákat apróra vágtam, majd a zsíron üvegesre pirítottam. Rádobtam a megtisztított, kb. másfél centis darabokra vágott zöldbabot, fedő alatt hagytam egy kicsit összepárolódni, majd adtam hozzá annyi vizet, hogy az egészet ellepje. Ha felforrt, hozzáadtam az erőleveskockát, és kis lángon addig főztem, amíg a zöldbab meg nem puhult. A főzőtejszínt és a lisztet gyors mozdulatokkal összekevertem egy kis tálkában. Hozzáadtam a babhoz, hagytam, hogy összerottyanjon, adtam hozzá a citromlevet, és kész! Este csak egy tükörtojást kell rásütni. Kínálhatunk hozzá egy szelet köménymagos sült húst vagy fasírtot is. Ez a zöldbabfőzelék igazi fregoli a konyhában!
Jó étvágyat!
A zöldbab a nyári szezon egyik kedvenc zöldsége, levesek, főzelékek, de még rétesek kitűnő alapanyaga. Mi most egy gyors rakottast készítettünk belőle, amit a vegetáriánusok is imádni fognak.