Facebook hozzászólás
4 007

KÖNNYŰ PERCEK

A világ legegyszerűbb zöldbablevese

Előfordul, hogy az embernek nincs ideje semmire, de annyira jól esne valami finomság. Ebben az „össze-vissza időjárásban” pedig egyenesen kívánom a nem túl tartalmas, de azért lelket átmelengető, jó kis levest. Megtaláltam az egyik kedvencemet. Friss zöldbab még nincs, de bizalommal: arccal a mélyhűtő felé, barátaim!

Fagyasztott zöldbab, Kép: pxhere
Kép: pxhere

Hozzávalók:

  • 50-60 dkg zöldbab
  • 2 ek olaj vaj vagy 3 dkg zsír
  • 2 dkg liszt
  • 1 kisfej hagyma apróra vágva vagy lereszelve
  • ízlés szerint paprika
  • 1 ek tejföl
  • 1 cs petrezselyem
  • pici ecet
  • pici cukor
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

Tegyük a zöldbabot kb. másfél liter sós vízbe, és főzzük puhára. Rántsuk be egy hagymás-paprikás rántással, és főzzük együtt mondjuk még 10 percig. Apróra vágott petrussal, pici ecettel, ha kell cukorral, és a kanál tejföllel ízesítjük. Jó étvágyat!

Zöldbab vegán Alfredo szószban szarvacska tésztával

Zöldbab-vegán-szószban-Kép: bulkshop
Kép: bulkshop

Az Alfredo szószos tészta egy olyan étel, amelyet, ha Olaszországban járunk, szinte bztosan megkóstolunk, akkor is, ha kevés a pénzünk, spórolnunk kell, akkor is, ha dúskálunk a pénzben. Szinte mindenki szereti.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!