- 20 dkg fusilli, vagyis orsótészta
 - 30 dkg zöldbab megpucolva, 1,5-2 centisre vágva
 - 1 db vöröshagyma kis kockára vágva
 - 3 gerezd fokhagyma apró kockára
 - 15 dkg parmezán (vagy trappista)
 - 2 dl főzőtejszín
 - 1 ek fokhagymás fűszervaj
 - só
 - bors
 - chilipehely
 
Elkészítés:
A tésztát a használati utasítás szerin t kifőzzük. A  hagymát, fokhagymát forró serpenyőben, vajon (lehetőleg fűszeres vajon) megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldbabot is, és tovább pirítjuk együtt az egészet. Most jöhet hozzá a tejszín, és a fűszerek. Kavarunk rajta egyet-kettőt, és hozzáadjuk az orsótésztát. Tálaláskor szórjuk meg egy kis chilipehellyel, és gazdagon a sajttal! Barátaim, ez szuper lesz!
                    
Az Alfredo szószos tészta egy olyan étel, amelyet, ha Olaszországban járunk, szinte biztosan megkóstolunk, akkor is, ha kevés a pénzünk, spórolnunk kell, akkor is, ha dúskálunk a pénzben. Szinte mindenki szereti.