Facebook hozzászólás

GYORS ŐSZI FINOMSÁG

Egyszerű zöldbabfőzelék Márti konyhájából

Úgy adódott, hogy maradt egy kis zöldbabom a hűtőben, és féltem, hogy kiszárad vagy megfásul. Nosza, két újságcikk között gyorsan összedobtam egy főzeléket a férjemnek estére – szerelmem zálogául. Estére, mire hazaér ugyanis én már úton leszek egyéb családi kötelezettségeim miatt… Fura, hogy egy zöldbabfőzelék helyettesít majd, de jó tudni, hogy mennyire örül majd! Ha főztök, gondoljatok erre is!

Zöldbabfőzelék, Kép: László Márta
Zöldbabfőzelék, Kép: László Márta

Hozzávalók:

Elkészítés:

A hagymákat apróra vágtam, majd a zsíron üvegesre pirítottam. Rádobtam a megtisztított, kb. másfél centis darabokra vágott zöldbabot, fedő alatt hagytam egy kicsit összepárolódni, majd adtam hozzá annyi vizet, hogy az egészet ellepje. Ha felforrt, hozzáadtam az erőleveskockát, és kis lángon addig főztem, amíg a zöldbab meg nem puhult. A főzőtejszínt és a lisztet gyors mozdulatokkal összekevertem egy kis tálkában. Hozzáadtam a babhoz, hagytam, hogy összerottyanjon, adtam hozzá a citromlevet, és kész! Este csak egy tükörtojást kell rásütni. Kínálhatunk hozzá egy szelet köménymagos sült húst vagy fasírtot is. Ez a zöldbabfőzelék igazi fregoli a konyhában!

Jó étvágyat!

Rakott zöldbab, a nyár egyik kedvence

Zöldbab, Kép: pixabay
Kép: pixabay

A zöldbab a nyári szezon egyik kedvenc zöldsége, levesek, főzelékek, de még rétesek kitűnő alapanyaga. Mi most egy gyors rakottast készítettünk belőle, amit a vegetáriánusok is imádni fognak.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Ez nem lehet válóok

Mielőtt külön szobába költöznénk párunkkal a hangos horkolás miatt, érdemes utána járnunk, hogyan kezelhető a…

Megszenvedjük a reggeli ködöket!

Egész héten frontmentes marad az idő, azonban ilyenkor ősszel már egyre gyakoribbak, és egyre makacsabbak is a…
1 / 1 500

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 146

HÍREK

1 / 1 152

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!