Hozzávalók:
- 1 fiatal kelkáposzta
- liszt
- palacsintatészta
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A megtisztított, zsenge kelkáposztát cikkekre vágom, és óvatosan megfőzöm sós vízben, majd szűrőpapíron kicsit lecsöpögtetem. Lisztbe, majd palacsintatésztába forgatom, és forró olajban megsütöm. Lehet belőle előétel, köret, de hallottam már arról is, hogy petrezselymes burgonyához adták feltétnek. Bárhogy is, jól hangzik! Jó étvágyat!
A felséges kelkáposzta, és az ő levese
Gyönyörűek, rózsaként nyílnak szét laza leveli. Ez a kelkáposzta. Érdekessége, hogy sok benne a fehérje, és az ásványi anyag, a C-, B1- és B2-vitamin-tartalma pedig megközelíti a fejes káposztáét. Ráadásul sokáig el is áll. Na, akkor nézzünk belőle egy levest! Turbózhatod, ha átturmixolod, és pirított kenyérkockával vagy mondjuk Vulcano chipsszel tálalahatod. Mennyei!