Hozzávalók:
4 db alma
8 evőkanál kristálycukor
15 dkg darált dió
1,5 csomag sütőpor
10 evőkanál liszt
5 dkg mazsola
1 citrom reszelt héja
A mázhoz:
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 evőkanál kakaó
Elkészítés:
A meghámozott almát apróra reszeljük. A tojásokat a kristálycukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a diót, a sütőport, az almát, a lisztet, a mazsolát és a citrom héját. 180 fokos sütőben sütjük. A sütés első 15 percében ne nyissuk ki a sütő ajtaját! A máz hozzávalóit összeolvasztjuk és a forró tésztára öntjük.
Gluténmentes almás mandulás kuglóf
Gluténmentes diétán élők nagy-nagy kedvencévé válhat ez a mákos, mandulás, almás édesség. Semmilyen lisztet nem tartalmaz, a mandula és a mák adja a testességét.