Amerika szerte is szívesen fogyasztják ezt fogást, főként Barbecue mázzal megkenve, mely erős füstöst ízt kölcsönöz a húsnak. Ám mi most ennél kicsit szolidabb verziót választottunk.
Hozzávalók:
1 kg sertésoldalas
15 dkg paradicsompüré
2 evőkanál mustár
5 evőkanál méz
1 evőkanál balzsam ecet
2 evőkanál olíva olaj
kevés csilipehely
só, bors,
Elkészítés:
Elkészítjük a pácot, amivel majd bevonjuk a húst. Ehhez összekeverjük a paradicsompürét, a mustárt, a mézet, az olíva olajat és a balzsam ecetet, majd sóval, borssal és ízlés szerint csilipehellyel ízesítjük . A húst megmossuk, sóval és borssal ízesítjük, majd bepácoljuk az elkészített keverékkel. Lefedjük, legalább 3-4 órán keresztül a hűtőben érleljük. Még finomabb és omlósabb lesz, ha már előző este a pácba tesszük. Tepsibe helyezve beborítjuk alufóliával, majd kb. 190 fokon, készre sütjük. Az utolsó 20 percben vegyük le a fóliát, hogy a hús kellően megpiruljon. Káposzta salátával vagy friss kevert salátával kínáljuk.
Még több recept:
Juhtúrós sztrapacska szalonnával meghintve
Székelygulyás füstölt kolbásszal