Hozzávalók 4 főre: 1 fej apróra vágott vöröshagyma, 2-3 gerezd zúzott fokhagyma, 6 dl gluténmentes zöldségalaplé, 2-2,5 dl cukormentes kókusztej, 3 bögre friss spenót, fél kezeletlen citrom leve és héja, 250 gramm gluténmentes tészta (pl. barnarizs-lisztből, kölesből vagy vörös lencséből), só és bors ízlés szerint.
Elkészítés: Melegítsünk olajat egy serpenyőben, és pároljuk meg rajta a vöröshagymát (kb. 2-3 perc), majd tegyük bele a fokhagymát. Adjuk hozzá a tésztát (nem kell megfőzni előtte!), az alaplevet, a kókusztejet és a citromlevet. Főzzük kb. 15-20 percig, időnként óvatosan megkeverve. Ha a tészta fogkemény, tegyük bele a citromhéjat és a spenótot, és főzzük készre, kb. 2-3 perc alatt. Tálalás előtt ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Forrás: divány.hu