Hozzávalók:
50 dkg liszt
10 dkg vaj
2 dl tej
7 gr szárított élesztő
1 evőkanál cukor
1 teáskanál só
3 tojássárgája + 1 a kenéshez
Elkészítés:
A hozzávalókat kenyérsütő gépbe teszem - először a folyékonyakat, aztán a szárazakat -, megdagasztatom, majd kivéve a gépből átgyúrom. 12 cipócskára osztom, henger alakúra megformázom, a végeket kicsit elvékonyítom, hogy elnyerje azt a formát, amitől molnárkának hívják. Letakarva kelnek még 20 percet. A tetejüket lekenem tojással, majd 190 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsülnek.
Kalácsfelfújt
Ha van otthon maradék kalács, puffancs, molnárka, ne dobjuk ki, készítsünk belőle felfújtat egyszerűen és gyorsan! Egy tartalmas leves után kiváló vacsora lesz belőle, és ne lepődjünk meg, ha hamarosan ismétlést követel a család.