Hozzávalók:
6 kisebb pecsenyekacsacomb,
10 deka füstölt szalonna,
3-4 deci friss must,
15 deka kacsazsír,
2 fej fokhagyma,
2 evőkanál majoránna,
só, őrölt bors.
Elkészítése:
a konyhakész kacsacombok bőrös felét bevagdossuk, a csíkokra vágott füstölt szalonnacsíkokkal megspékeljük, majd egy edénybe rakjuk őket, s leöntve a musttal, egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap mindegyiket lecsöpögtetjük, sózzuk, borsozzuk, a majoránnával bedörzsöljük. Egy sütőedényt vastagon kikenünk kacsazsírral, és egymás mellé beletesszük a combokat. Mellédobjuk a gerezdekre szedett, megtisztított fokhagymákat, öntünk alá a pácmustból körülbelül 1,5 decit, majd lefedve puhára pároljuk a combokat, s a végén a bőrös oldalukat piros-ropogósra sütjük. Burgonyapürével és zöldsalátával kínáljuk.