Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- kb. 2 ek tejföl
- 1 zacskó sütőpor
- 2 tojás sárgája (az egyik lehet egész tojás!)
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2-3 ek durvább szemű krisztálycukor
- 2-3 ek darált dió
Elkészítés:
A lisztet eldörzsölöm a vajjal, majd hozzáadom az összes "alkatrészt" és szép, könnyen nyújtható tésztává gyúrom. (Ha kicsit lágyabb lenne, adok hozzá még egy evőkanál lisztet, és újra gyúrom.)
A tésztát kinyújtom kb. fél centisre és a minden ilyen boltban kapható karácsonyi, fenyőfa, harang, csillag, Hold stb. formára kiszaggatom. A maradék tésztát újra összegyúrom, és újra kiszaggatom. Egy csepp maradék sem marad. A formák tetejét bekenem tojásfehérjével, majd ezt a felüket kristálycukorba, illetve darált dióba teszem. Sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütöm. Minden sütő más, így mindig nézz rá, nehogy megégjen! Nagyon hosszan eláll!