Hozzávalók:
A tésztához:
25 deka margarin,
és még egy kevés a tepsi kikenéséhez
50 deka liszt
5 deka cukor
1 tojás
1 deci tej
1 kiskanál só
A töltelékhez:
1 kiló szilva
10 deka cukor
fahéj
cukor
Elkészítése
A lisztbe kis sót teszünk, előbb a margarinnal, majd a tojássárgájával, a cukorral és a tejjel jól összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle, és körülbelül fél órát letakarva félretesszük. Amíg a tészta pihen, a sütőt 200 fokra előmelegítjük.
Közben a szilvát kimagozzuk (ha nincs friss, lehet mélyhűtött is), a húsát apró kockákra vágjuk, megcukrozzuk, és serpenyőben a saját levében megpároljuk. Ha lekvárszerűvé puhult, hozzáadjuk a fahéjat.
A tésztát kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kerek formákra vágjuk, amelyeket kézzel tojás formájúra nyújtunk, majd kiskanállal rájuk pakolunk a fahéjas szilvából, egyenként feltekerjük és kifli alakúra formázzuk őket. A kifliket sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, a tetejüket tojással megkenjük, és 25-30 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
További ínycsiklandó receptek itt!
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!