Hozzávalók:
1,5 kg sütőtök
1 narancs
2 kisebb burgonya
1 salotta hagyma, vagy egy kis lilahagyma
egy evőkanál olíva olaj
2 db bio zöldségleves kocka
só
fehér bors
1 teáskanál garam masala
1 teáskanál curry
1/2 teáskanál római kömény
1 mokkás kanál őrölt fahéj
Elkészítés:
A tököt kettévágjuk, kimagozzuk, sütőben 45-50 perc alatt megsütjük. Közben az apróra vágott hagymát egy pici olíva olajon megfonnyasztunk - nem barnára! -, rászórjuk a garam masalát, curryt, fahéjat és római köményt, egy percig kevergetve pirítjuk, hogy az illatukat kiadják, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott krumplit, felöntjük 2 liter vízzel, beledobjuk a sót, a két leveskockát, és a krumplit puhára főzzük. Időközben a tök is megsül, húsát a fazékba tesszük, merülő mixerrel krémesre pürésítjük a levest. Utoljára hozzáadjuk a narancs levét és a lereszelt héját is.