Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 2,5 deci tej
- 2,5 deci víz
- 1 kocka élesztő
- 1 kiskanál cukor
- 2 kiskanál só
- 50 ml olaj
- 1 evőkanál ecet
- 2 darab tojás
I. töltelék: 15 deka túró, 2 tojás, 15 deka mángold, spenót v medvehagyma, pici só
II. krém: 1 tojás, 15 deka túró, pici só, 15 deka sonka
III. krém: 3-4 kanál édes paprikakrém
IV. réteg: ugyanaz, mint az I. töltelék
A tészta megkenéséhez 15o gr margarin (olvasztott)
A pogácsák tetejére 2-3 kanál tejföl és 1 tojás keveréke pici só szezámmag a szóráshoz
Elkészítés:
A tésztát elkészítjük a megadott hozzávalókból, majd 15 perc pihentetés után 11 gombócra osztjuk. Kivajazzuk a sütőformát . A legaljára 3 gombócot külön-külön kinyújtunk, megkenjük egyenként az olvasztott margarinnal, és a sütő aljára tesszük (tehát a legaljára 3 réteg margarinos tészta kerül) A tésztára rákenjük az I.töltelék, a túró+tojás+só felét, majd megszórjuk a fele zöldségfélével (nyersen) Erre jön a következő lap, ami a két gombócból (közte az olvasztott margarinnal)készül, rá a II. krém . Ismét 2 gombócos tészta, rá a III. krém, ismét két gombócos tészta a IV. krémmel ( ami értelemszerűen az I.töltelék fele) a tetejére pedig a megmaradt gombócos tészták (olvasztott margarinnal). Legvégül megkenjük a tejföl és tojás keverékkel, majd felkockázzuk, és megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben 2oo fokon sütjük 4o percig. 2o perc sütés után letakarjuk sütőpapírral. (A felkockázott tésztát nem kell ismét keleszteni.)