Hozzávalók:
- 2,5 dl burgonyapehely
 - 1 db tojás
 - 5 ek finomliszt
 - 2 dl tej
 - 1,5 dl víz
 - 1 tk só
 - 1 kk törött fehérbors
 - 1 kk őrölt szerecsendió virág
 - 1 dl olaj
 
Elkészítés:
Öntsd a vizet a burgonyapehelyre, majd a tejet és a 2 ek oloajat is. Jól verd fel a tojást hagyományos módon, majd add hozzá a fűszereket. Hagyd állni úgy negyedórát. Most keverd össze újra. Beolajozott evőkanállal merj a masszából, és dobd bele a forró olajba. Ha az alja már szép piros, óvatosan fordítsd meg, hogy a másik oldal is megsüljön. Tejfellel kínáld! Jó étvágyat!
Mezőföldi fácán leves fás galuskával
Ezt a pompás levest Sebők István vezető konyhafőnöktől tanultam Bikácson. A Zichi Park Hotel étlapját úgy alakította át, hogy azt a helyi alapanyagokból a helyi receptekkel, ízvilággal tárja a vendégek elé. Ettől a levestől el voltam ragadtatva. A receptet elkértem, és most megosztom veletek! Ahogy mondani szokták, ettől még a halott is felkel!