Hozzávalók:
- 2,5 dl burgonyapehely
- 1 db tojás
- 5 ek finomliszt
- 2 dl tej
- 1,5 dl víz
- 1 tk só
- 1 kk törött fehérbors
- 1 kk őrölt szerecsendió virág
- 1 dl olaj
Elkészítés:
Öntsd a vizet a burgonyapehelyre, majd a tejet és a 2 ek oloajat is. Jól verd fel a tojást hagyományos módon, majd add hozzá a fűszereket. Hagyd állni úgy negyedórát. Most keverd össze újra. Beolajozott evőkanállal merj a masszából, és dobd bele a forró olajba. Ha az alja már szép piros, óvatosan fordítsd meg, hogy a másik oldal is megsüljön. Tejfellel kínáld! Jó étvágyat!
Mezőföldi fácán leves fás galuskával
Ezt a pompás levest Sebők István vezető konyhafőnöktől tanultam Bikácson. A Zichi Park Hotel étlapját úgy alakította át, hogy azt a helyi alapanyagokból a helyi receptekkel, ízvilággal tárja a vendégek elé. Ettől a levestől el voltam ragadtatva. A receptet elkértem, és most megosztom veletek! Ahogy mondani szokták, ettől még a halott is felkel!