Nyuszimuffin
Hozzávalók
15 dkg puha vaj
15 dkg cukor
2 tojás
15 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 citrom
4 evőkanál tej
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Robotgéppel keverjük össze a vajat, a cukrot, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat, és keverjük bele a sütőporral elkevert lisztet is. Reszeljük bele a citrom héját, és lazítsuk a tésztát tejjel. Töltsük meg a sütőformát, és 20 perc alatt süssük meg a muffinokat.
Miután kihűltek, tojásfehérjéből és porcukorból kevert masszával ragasszuk rájuk a rózsaszínű, illetve fehér marcipánból kivágott füleket. (A marcipánt porcukrozott deszkán nyújtsuk ki.) Ezután keményre vert tejszínhabbal vagy krémsajttal kenjük be őket (a rózsaszín szín eléréséhez adjunk a habhoz málnaszörpöt). A szemeket és orrokat cukorkákból rakhatjuk ki, a bajszokat rizstésztából.
Csokinyuszi
Hozzávalók
csokoládé
színes cukorforgács
Elkészítés
Szedjük össze a lakásban fellelhető maradék csokoládékat, és gőz fölött olvasszuk össze őket. Öntsük húsvéti kiszúróformákba, s amikor dermedni kezd, szórjunk rájuk színes cukorforgácsot. Ha kihűltek, nyomjuk ki őket a formákból. Zsírpapírba csomagolva akár húsvéti ajándékként is szolgálhatnak.
Húsvéti mézeskalács
Hozzávalók
45 dkg liszt
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg méz
3 tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítés
Először keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd dolgozzuk össze a folyékony anyagokkal. Egy éjszakát hagyjuk állni a tésztát. Lisztezett deszkán 2 mm vékonyra nyújtsuk ki, és húsvéti formával szúrjuk ki. 175 fokra előmelegített sütőben 5-7 perc alatt készül el. Miután kihűlt, porcukorból és tojásfehérjéből kevert masszával kenjük be. Ha színes nyulakat szeretnénk, fessük meg a masszát ételfestékkel, és ezzel fedjük be a felületet. Ezután írhatunk rá fehérrel, így névre szóló süteményt gyárthatunk.