Hozzávalók:
1 kerek camembert
6 dkg puha vaj
1 mokkáskanál őrölt pirospaprika
fél mokkáskanál frissen őrölt bors
1 mokkáskanál őrölt kömény
1 kis fej salotta hagyma
1 kávéskanál mustár
só
bors
2 evőkanál sör
Elkészítés:
Vágjuk le a camembert tetejét, belsejét kávéskanállal úgy vájjuk ki, hogy a héj sértetlen maradjon. Egy tálban a sajtot elkeverjük a puha vajjal, és az összes többi hozzávalóval. Ha elkészült, visszatöltjük a héjba, kicsit lehűtjük (ne legyen azért nagyon hideg, mert a vajnak csak kicsit kell visszadermednie), majd barna kenyérrel, paradicsommal, hagymával tálaljuk.
Rántott camembert sangriás kék áfonya mártással, rozmaringos rizzsel
Áfonyaszósz és gyömbér – az angolszász karácsonyi konyha fontos ízei. De a magyar ízléstől sem áll távol. Finom, húsmentes ételt ajánlunk!