- 60 deka lazac,
 - 2 deka fokhagyma,
 - 4 deci tejszín, víz,
 - csipetnyi só,
 - 28 g dashi,
 - 12 g őrölt bors,
 - 32 deka spenót,
 - 40 deka sajtkrém,
 - 60 deka rizs
 - osztrigaszósz
 
Elkészítés:
A lazac szeleteket átkenjük osztrigaszósszal és félretesszük. A serpenyőt felhevítjük és beleteszünk egy kis olajat. Ebben megpirítjuk a fokhagymát, majd felöntjük tejszínnel és vízzel. Összeforraljuk, majd sóval, dashival és őrölt borssal ízesítjük. Beleforraljuk a kicsavart spenótot és a natúr sajtkrémet, majd beletesszük az előfőzött rizst és készre pároljuk. A lazac szeleteket forró olajjal legrillezzük és a sajtkrémes rizsre helyezzük. Citrommal tálaljuk.