Életforma.hu

GASZTRO

Percek alatt kész! Spékelt csirkemell, gombás rizzsel

Ha a szabadba vágyunk, avagy a gardrób átrendezésével kell foglalatoskodnunk és nem sok időnk van, amit a konyhában tölthetünk... Készítsünk gyorsan elkészülő étket. Ennek a receptnek az elkészítése mindössze 30 percet vesz igénybe!

Hozzávalók: (4 személyre)

4 csirkemell filé (maximum 20 dkg-osak darabonként)

8 vékony szelet bacon szalonna

4 közepes paradicsom

2 gerezd fokhagyma

10-15 dkg reszelt gouda, vagy trappista sajt

1 csokor friss, vagy 1 teáskanál szárított zsálya,

20 dkg gomba

1 csomag gyors rizs

só, bors, kevés olaj

Elkészítés:

1.) A csirkemellé:

A megmosott csirkemellet megtöröljük, majd hosszában, két helyen mélyen bevágjuk. A bacon szeleteket a nyílásba dugjuk. A friss zsályaleveleket megmossuk, lerázzuk róla a vizet, és szintén a nyílásokba tömjük. (néhány levelet a díszítéshez félretehetünk). A megtisztított és összenyomott fokhagymagerezdekkel bedörzsöljük egy jénai, vagy kerámia tál alját és oldalát, majd olajjal vékonyan kikenjük. Felkarikázzuk, és a tál aljára fektetjük a paradicsomot, és megsózzuk. A tetejére tesszük a megspékelt csirkemelleket, és enyhén sózzuk (a bacon is sós!), ízlés szerinti mennyiségben borsozzuk, majd meghintjük a reszelt sajttal. Mikrohullámú készülékben, lefedve, 600 watton, kb. 6 percig sütjük Fedő alatt még 2 percig pihentetjük, diszítjük a friss zsályalevelekkel, és máris tálalhatjuk.

2.) Gombás rizs:

Amíg a hús készül:

-   felteszünk vizet forrni a gyors rizsnek

-   megtisztítjuk, felszeleteljük és megdinszteljük a gombát, sóval, borssal fűszerezve.

Összekeverjük a gombát a gyors rizzsel, s máris tálalhatjuk a hús mellé.

 

 


Hogyan élvezd az édességeket anélkül, hogy szabotálnád a diétád?

Hogyan élvezd az édességeket anélkül, hogy szabotálnád a diétád? 

  Sokan úgy vélik, hogy a diéta és az édesség fogyasztása kizárják egymást. Gyakran hallani, hogy akik odafigyelnek a táplálkozásukra, le kell hogy mondjanak a cukorról és a csokoládéról. 
Hús nélkül is teljes az élet? A vegetáriánus életmód mögött

Hús nélkül is teljes az élet? A vegetáriánus életmód mögött 

Az utóbbi években tapasztalható növekvő érdeklődés a húsmentes táplálkozás iránt, ami részben etikai, részben pedig egészségügyi megfontolásokból fakad.
Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás?

Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás? 

Ki ne örülne annak, ha minden nap éttermi minőségű fogásokat fogyaszthatna? Régen ez csak a kiváltságosok luxusa volt, de mostanra akár a hétköznapjaink részévé is válhat. Persze, ehhez kellenek olyan szolgáltatók, akik nem egyszerűen csak kiviszik a meleg ebédet, hanem odafigyelnek a minőségre is.
Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb?

Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb? 

A mindennapi kávézás élménye kétségtelenül sokféle lehet. Valaki a gyors megoldásokat, mások a hagyományos módszereket részesítik előnyben. De vajon melyik a kedvezőbb választás, ha pénztárcánkat és környezetünket is számításba vesszük?
Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni!

Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni! 

Alig akad olyan hölgy, aki élete valamely pontján ne látta volna vendégül élete párját vagy épp a legjobb barátait egy fantasztikus vacsora keretein belül. Persze alkalmasint nagyszerű élmény étteremben randevúzni, ahol semmiről nem kell gondoskodni, csupán jól kell választani.
Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj?

Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj? 

Vajon hogyan tudjuk egész évben épségben tartani az immunrendszerünket? Pár évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-járvány kitört, akkor szinte napi szinten foglalkoztunk vele, azóta azonban kicsit háttérbe szorult. Pedig mindenki szeretné elkerülni a fertőződést.
Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt!

Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt! 

A gyulai kolbász szinte minden magyar család hűtőjében ott lapul, ennek ellenére sokan nem tudják, hogy az eredeti recept alapján otthon is elkészíthető. A mai cikkünkben eláruljuk, hogyan.
Poharak, kések a vendéglátóiparban

Poharak, kések a vendéglátóiparban 

Az ételfogyasztás természetes módon társul az italfogyasztással, ezért az éttermek számára létfontosságú, hogy minden italféleséghez rendelkezzenek pohárral, hiszen a fogyasztási élmény kizárólag így lesz teljes. Különösen fontos ez a boroknál, ahol az ital élvezetéhez hozzátartozik annak megtekintése, megszagolása, kóstolása, ezekhez pedig megfelelő borospohárban kell szervírozni a nedűt.
Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere

Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere 

Vannak napok, legyenek azok ünnepnapok vagy csak egy egyszerű hétköznapok, amikor valami igazán különleges finomságra vágyunk. Ilyenkor elvárható, hogy az édesség finom és szemet ingerlő is legyen, ha meg a legtöbb ételérzékeny is fogyaszthatja, az maga a csoda. Egy ilyen tej-, glutén- és cukormentes sütemény, a limekrémes zebratorta receptje, ami ráadásul a paleo étrendbe is tökéletesen beleilleszthető.
Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából

Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából 

Az óceánok világnapján megjelenő exkluzív, sorszámozott Waterdrop üvegkulacs a tengerek jól ismert csodáit idézi, értékesítéséből pedig közvetlenül hozzájárul a fejlődő országok ivóvíz-ellátottságának növeléséhez.