Hozzávalók:
- 1 kg újkrumpli
- 2 csokor petrezselyem
- 5 dkg vaj
- só
Elkészítés:
A burgonyát tedd először enyhén sós vízbe, majd az erre "kiképzett" kesztyűvel vagy egyszerű dörzsiszvaccsal kicsit csutakold meg a szemeket. Nagyon nem kell, mert a héja is nagyon finom! A kisebb darabokat nyugodtan hagyd egyben, a nagyobbakat karikázd fel. Öntsd az egészer a forró zsíba, és fedő alatt párold. (Lehetőleg olyan edényt válassz, hogy minden kis darabka érintkezhessen a zsírral!) Az újkrumplihoz általában nem kell víz, mert még van benne bőven, de ha úgy látod, hogy kezd égni, adj hozzá egy kicsit. Soha ne keverd, csak rázogasd, különben összetörik. Ha puha, sózd meg, és hintsd meg apróra vágott petrezselyemmel! Varázslatos! Jó étvágyat hozzá!