
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 2 deci natúr joghurt
- 1 pohár olaj
- 2 és fél pohár liszt (2 decis pohár)
- 1 cs sütőpor
- 15 deka pizza sonka
- 15 deka feta
- 5 kisebb savanyú uborka
- fél kiskanál só
- pici bors
- 1 kiskanál oregano
- 7-8 deka reszelt sajt
Elkészítés:
A sonkát és az uborkát feldaraboljuk. Az egész tojásokat kissé felverjük, mintha rántottához készülődnénk, majd hozzáadjuk a joghurtot, az olajat és még pár mozdulatig együtt "habosítjuk". Ebbe a masszába beletesszük a lisztet, a sütőport és simára keverjük. Beledobáljuk a feldarabolt sonkát, savanyú uborkát, fetát és beleforgatjuk a masszába. Ízesítjük sóval, borssal és oreganoval.
Az így elkészült tésztaanyagot szilikon kuglóf formába kanalazzuk, majd 2oo fokon (előmelegített sütőben) 45 percig sütjük. Sütőpapírral bevont sütőlapra borítjuk, megszórjuk reszelt sajttal és további 1o percig a sütőbe tesszük, hogy a sajt szépen ráolvadjon. Ha egy kicsit kihűlt, szeletelhetjük.
Hasonló alapanyagokból, de nem kuglóf formában készíthetünk egy villámgyors sonkás-szalonnás pitét is vacsorára!