Hozzávalók:
5 dkg liszt
8 dkg vaj
30 dkg liszt
2 dl tejföl
1 db tojás
csipet só
olvasztott zsír
Elkészítés:
A lisztből és a vajból világos világos rántást készítünk, amit hagyunk kihűlni. 30 dkg lisztet, 2 dl tejfölt, 1 egész tojást, csipetnyi sót összegyúrunk, majd vékonyra kisodorjuk. Erre rákenjük a hideg rántást, és mint a bejglit, összegöngyöljük. Ezután fél órát állni hagyjuk, majd 6 részre osztjuk. Minden részt vékonyra kinyújtunk, és megkenjük olvasztott zsírral. A tészták szélére tetszés szerinti tölteléket teszünk, majd összehajtogatjuk, s 180 fokon kisütjük. Kihűlés után szeleteljük, porcukorral megszórjuk.
Darált húsos rétes
Nemcsak rántásos, de darált húsos rétes is készül, amint azt receptjeink között láthatjátok. Hogy ne kelljen keresgélni, itt is megmutatjuk.