Hozzávalók:
- ½ kg karó-, vagy más néven tarlóréparépa
 - 4 tojás
 - 40 dkg sárgarépa
 - 2 fej vöröshagyma
 - ½ cs petrezselyem
 - 2 ek zsemlemorzsa
 - 4 ek étkezési keményítő
 - ízlés szerint só, bors
 
Elkészítés:
Apróra vágod a hagymákat és a petrust. A robotgép nagyobb lukú tárcsáján reszeld le a répákat. Az egészet jól keverd össze a hagymás petrussal. Jöhet a keményítő, a tojás és a zsemlemorzsa. Sózd, borsozd kedved szerint. Ez a mennyiség körülbelül 12 pogácsához elegendő. Formázd meg azokat, és bő, forró olajban süsd készre. Tálald fűszeres túrókrémekkel! Isteni! Jó étvágyat!
Színes hidegtál – túrókrémekkel
A jó bulikban a jó italok mellé bizony kellenek a finom pogácsák, az apró szendvicsfalatok, hústekercsek és más csemegék, hogy idő előtt ne dőljünk ki a sorból. Erre a különleges és szemet-szájat gyönyörködtető hidegtálra még másnap is emlékezni fognak a vendégek, ez tuti!