Hozzávalók:
- 15 deka rizs,
- 30 deka felvert tejszínhab,
- 3 deka zselatin,
- 3 dl tejszín,
- őrölt fahéj,
- 1 deka vaníliás cukor;
a mártáshoz:
- 500 deka vegyes erdei gyümölcs
- 1 dl vörösbor,
- 1 csomag vaníliás cukor.
Elkészítése:
Tejberizst főzünk, vaníliás cukorral és kevés őrölt fahéjjal ízesítjük. Miután kihűlt, az 1 dl hideg vízzel elkevert zselatint és a kemény habbá vert tejszínt adjuk hozzá. Puding- vagy őzgerincformába öntjük, hűtőbe tesszük. Vörösborral ízesített erdeigyümölcs-mártással tálaljuk, melyhez a gyümölcsöket kevés vajon megfuttatjuk, megszórjuk vaníliás cukorral, fölöntjük a vörösborral, és 1-2 percig pároljuk. Mélyhűtött gyümölcs esetén ügyeljünk rá, hogy éppen csak felengedjen, ne legyen tocsogós!