Elkészítése:
A hozzávalókat jól kidolgozzuk annyi tejjel, hogy rétestészta minőségű legyen. Félórát pihentetjük, utána a deszkán elsodorjuk, megkenjük olvasztott zsírral vagy vajjal, és felsodorjuk, mint a kalácsot. Aztán újra keresztben sodorjuk, de nem kell nagyon, úgy 20 cm szélesre, megint megkenjük, végül feltekerjük, mint a csigát. Többször nem kell hajtogatni. Kis pihenés után 4 mm vastagságúra nyújtjuk, derelye alakú lapocskákat vágunk belőle, derelyevágóval a közepét is megvagdossuk kétszer egymás mellett. Forró olajban hirtelen kisütjük. Vaníliás porcukorban jól meghempergetjük, gyorsan is megy, és elég sok van belőle.
Rózsi néni tippje
Nem kell a többi leveles tésztát sem háromszor sodorni. Így, ahogy a fánkreceptben leírtam, felsodorni, mint a kalácsot, aztán feltekerni, mint a csigát, és máris lehet nyújtani, kenni és sütni. Sok időt lehet megspórolni vele.