Hozzávalók:
30 dkg erős ízű sajt (ementáli, cheddar)
2 db tojássárgája
5 evőkanál liszt
2,5 dl tej
1,5 dl tejszín
4 evőkanál vaj
só
fehér bors
a panírozáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa
olaj
Elkészítés:
A vajat lábasban megolvasztjuk. Meghintjük liszttel, egy percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük a tejjel, állandó keverés mellett besűrítjük. A besamelbe belekeverjük a reszelt sajtot, hagyjuk elolvadni. Sóval, borssal ízesítjük, kihűtjük. A hideg sajtos masszából diónyi darabokat veszünk, lisztes kézzel hengerré formáljuk, majd bepanírozzuk. Bő, forró olajban sütjük.
Rántott sajt, amit sosem rontasz el
Nagyon szeretem a rántott sajtot, mindegy, hogy trappistából vagy camembert-ből van. Azonban elég rizikós a készítése, gyakran kilyukad a panír rajta, a sajt pedig belefolyik az olajba. Mióta ezt a receptet megszereztem egy görög szigeten lévő étteremben, sosem csinálom másként a rántott sajtot. Elronthatatlan recept következik.