Hozzávalók 4 éhes szájhoz:

- 80 dkg csirkemellfilé
- 5-6 db tojás
- liszt
- 30 dkg sajt reszelve
- 3 dl tej
- 2 dl, 20 %-os főzőtejszín
- 2-3 gerezd fokhagyma
- csipet szerecsendió, őrölve
- margarin
- ételízesítő
Elkészítés:
Előző este áztasd tejbe a vékony szeletekre vágott húst, és ad hozzá a zúzott fokhagymát. Takard le fóliával, és mehet a hűtőbe. Másnap csöpögtesd le a hússzeleteket. Jöhet a "panírozó szett", vagy egyszerűen három tányér, amiben panírozni szoktál! Az elsőbe teszed a lisztet, a másodikba felvered a tojásokat, hozzáadod az ételízesítőz, a szerecsendiót, majd a harmadikba a sajtot. Kenj ki egy jénait margarinnal, majd panírozd be a szeleteket és tedd a jénaiba. Végül a megmaradt sajtot és tojást összekevered a tejszínnel, és nyakon öntöd az egészet! Dobj rá alufóliát, és 45 percre tedd be a sütőbe 175 fokra. Ezután kapd le a fóliát, tedd a sütőt felső lángra, és pirítsd meg a tetejét kb 220 fokon. Krumplipürével, befőttel tálald! Ettől a fogástól biztosan ünnepi lesz a hangulat!