A szaloncukor francia gyökerekkel rendelkezik, és már a 14. században is készítették arrafelé, tőlük érkezett hozzánk német közvetítéssel. A 19. században vált népszerűvé Magyarországon, és a trónról azóta sem sikerült letaszítani. De nem mindegy, milyen fajtát veszünk, tele van-e az a szaloncukor mindenféle művi adalékkal, ízfokozóval, stabilizátorral, tartósítóval, vagy kiemelkedően jó minőségű csokoládé bevonattal készül, és a töltelék sem árt az egészségünknek.
Kiskunlacházán működik egy családi vállalkozás, amelynek termékei minden esetben a legkiválóbb alapanyagokból, kézzel készült egyedi alkotások, ezekben nemcsak a szakértelem és a minőségi alapanyagok ötvöződnek, hanem ott rejlik bennük az a fajta kreativitás, ami valóban egyedivé teszi termékeiket.
Az élelmiszerek Oscar-díjának is nevezett Great Taste Awards-on is díjat nyertek, az International Chocolate Awards versenyen pedig bronz minősítéssel díjazták epres citromfűvel ízesített bonbonjukat.
Négy éve jelentek meg a piacon kézzel készített termékeikkel, jelenleg tizenhat különféle szaloncukorral vannak jelen, amelyek közül érdemes megemlíteni a szatmári szilvapálinka-krémes, a mákos, a chilis-marcipános, az almasajtos és a gyerekek körében népszerű robbanócukros szaloncukrot.
Ne hagyjuk tehát figyelmen kívül a választásnál ezeket a csodás szaloncukrokat sem, melyből minden egyes szem jól sikerült kulináris utazás a csokoládé világában.