Hozzávalók:

- héjas mandula
- só, víz
Elkészítés:
Vigyázz!
Utólag hiába sózod, már nem érződik a mandulán!
Forralj vizet egy lábasban! Ha kész, öntsd bele a mandulákat! "Rotyogtasd" egy-két percig! Végy egy tepsit, amibe úgy belefér az egész, hogy valahogy minden darabja érintkezik vele. A mandulákról öntsd le a vizet, dobd deszkára, és egyenként nyomkodd ki a héjából (bőréből) egyenesen bele a tepsibe! Vizes kézzel spricceld meg, és sózd meg! Kb. 180 fokos sütőben süsd, amíg aranybarna nem lesz! Időnként nyisd ki az ajtót, és rázogasd meg a tepsit, hogy mindegyik átsüljön! Vigyázz, nehogy barnás legyen, mert akkor már keserű lesz!
Tudod hogy kell házilag marcipánt készíteni? A profink megmutatja!