- 8 nyers vagy (húslevesben) főtt sárgarépa
- 1 dl tejföl
- 1 ek apróra vágott kapor vagy petrus
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A főtt sárgarépát vékony csíkokra vágjuk, tálba tesszük. A tejfölt összekeverjük a petrezselyemmel vagy a kaporral. Ízesítjük a borssal, és nyakon öntjük vele a répát. Úgy, ahogy van, melegen tálaljuk. Ha a nyers variációt készítjük, akkor reszeljük le a répákat, de ne túl vékonyra. Mehet az egész a szervírozó tálba, és jöhet rá a már említett öntet. Ezt viszont hidegen tálaljuk! Jó étvágyat!
Spanyol húsos bableves
Reggel azt mondtam, hogy na, nézzük meg, mi van a hűtőben…? – írja Steffel Csaba. Mint kiderült, legfőképp hideg volt és egy kis ez meg az, a fagyóban meg egy maroknyi, ibériai sertés lapocka. Micsoda szerencse, hogy eszembe jutott egy világjáró tévés szakács hasonló receptje, és kapva az alkalmon, hamar megnéztem a szárzellerem származási országát ami szintén spanyol volt, és ha már a hús, Ibériából származott, a ötlet meg a Tv-ből, akkor az ihletem a hűtőből (hát ezt nem tudom jobban leírni) bátran Spanyol bablevesnek nevezetem el.