Hozzávalók:
1,5 dl extra szűz olívaolaj
0,6 dl balzsamecet
1 evőkanál méz
1 teáskanál mustár
só
40 dkg spenót
30 dkg eper
10 dkg feta sajt
5 dkg mandulaforgács
Elkészítés:
Az olajat, balzsamecetet, mézet, mustárt és egy csipet sót jól záródó befőttes üvegbe teszünk, majd alaposan összerázunk. Ezzel el is készült az öntet. A megmosott, leszárított spenótot tálba tesszük, hozzáadjuk a félbe vágott epret, rámorzsoljuk a fetát, meglocsoljuk az öntettel. Végül megszórjuk a mandulaforgáccsal.
Eper, te drága!
Az igazi tavasz megérkezését az jelzi, amikor megjelennek az illatos, édes eprek a piacokon. Persze ilyenkor nem szabadföldi az eper, de attól még lehet nagyon finom. A spanyol és görög importból származók más textúrájúak, mint amihez a magyar ízlés szokott, sokkal kevésbé lédúsak, mint a hazai.