Hozzávalók:
6 db piros húsú (kápia vagy kaliforniai) paprika
2 db sárga húsú paprika
2 gerezd fokhagyma
fél citrom leve
só
bors
olívaolaj
Elkészítés:
A paprikákat megmostam, félbe vágtam, kiemeltem a magházukat, majd roppantottam egyet rajtuk, hogy hasra tudjanak feküdni a sütőpapírral kibélelt tepsin. Amikor elhelyezkedtek, megszórtam őket olajjal, és az előzőleg 200 fokra melegített, grill fokozatra állított sütőbe toltam, jó közel a fűtőszálakhoz. 8-10 perc alatt feketére-hólyagosra sültek a paprikák, pont úgy, ahogy azok a receptek ígérték, amiket az évek alatt, mióta kacérkodom a paprikasütéssel, elolvastam. Gyorsan nylonzacskóba dobáltam őket, betekertem a zacskó száját, és félre tettem, amíg megtisztítottam és nagyon apróra megvágtam a fokhagymát. Aztán előkerültek ismét a paprikák, szinte egy mozdulattal le tudtam húzni a bőrszerű héjukat, a húsuk pedig ment egy jénaiba. Amikor mindet meghámoztam, meglocsoltam őket a citrom levével, sóztam, borsoztam, majd öntöttem rá olívaolajat. Letakarva érlelődött a hűtőben. Fogyasztás előtt még szelidítettem a savanyúságán egy csipet porcukorral.