Hozzávalók:
1 evőkanál olaj
2 fokhagymagerezd összenyomva
2 teáskanál közepesen erős curry paszta
25 dkg jázmin rizs
400 ml zöldség alaplé
40 dkg csicseriborsó (konzerv is megfelel)
2 marék bébispenót
néhány szem kesudió
Elkészítés:
Az olajon kicsit megpirítjuk a curry pasztát és a fokhagymát, majd rádobjuk a rizst, felöntjük az alaplével, és egy kevés sóval fűszerezve puhára főzzük a rizst. Ha elkészült, hozzáadjuk a leszűrt, leöblített csicseriborsót, átkeverjük, beletesszük a spenótot, ami az edényben lévő hőtől pillanatok alatt megfonnyad. Az előzőleg szárazon megpirított kesudiót durvára vágja a tetejére szórjuk.
Csicseriborsós egyben sült
Egy nagyon ízletes csicseriborsó alapú egyben sültet készítettünk. Főételnek, vacsoraételnek, kenyérszeletek közé és zsömlébe csomagolva utazáshoz, uzsonnára is kiváló. Gluténmentes, vegán étel, paleolit táplálkozásba illeszthető.