Hozzávalók
1 doboz bébirépa
1 doboz csemegekukorica
25 dkg mélyhűtőtt brokkoli
10 dkg póréhagyma
1 citrom
2 evőkanál szezámmag
1 evőkanál mustár
2 evőkanál olívaolaj
folyékony édesítő
Elkészítés:
A brokkolit forró, sós vízben, újraforrástól 3-4 percig főzzük, majd leszűrjük és lehűtjük. A szezámmagot teflon edényben világosbarnára pirítjuk. A póréhagymát megmossuk, és vékony karikára vágjuk. Salátás tálban a mustárhoz cseppenként hozzákeverjük az olajat, ízesítjük sóval, borssal, citromlével és édesítővel.
Mézes, szezámmagos saláta
Könnyen összedobható salátát ajánlunk, hisz mind a répa, mind a cékla ilyenkor is könnyen és olcsón beszerezhető. Ez a színpompás saláta amellett, hogy nagyon finom, ráadásul még a szemnek is kellemes!