Hozzávalók:
15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
10 dkg zabpehely liszt
5 dkg finomliszt
2 tk só
15 dkg vaj
12 dkg habtejszín
3 dkg szezámmag
egész mák a tetejére
Elkészítés:
A vajat összedolgozzuk a lisztekkel és a sóval, majd a többi hozzávalót is belegyúrjuk. Fél órára hűtőben hagyjuk pihenni. Lisztezett deszkán nyújtsuk a tésztát vékonyra, szórjuk meg szezámmaggal, nyomkodjuk is bele a tésztába a magokat. Vágjunk a tésztából csinos háromszögeket, melyeket 180 fokos sütőben max. 10 perc alatt pirosra sütünk.
Gazdagíthatjuk a tésztát szárított fűszerekkel is.
Házmester stangli
Nagyon jó vendégváró fogás is, ha pedig maradék főtt krumplink van, akkor különösen ó szolgálatot tesz ez a recept. Másnap reggelire a maradékot – ha lesz ilyen -, elpusztíthatja a család.