Hozzávalók:
0.5 liter vodka
1 üveg száraz pezsgő
2 üveg száraz fehérbor
2 doboz ananász konzerv
1 doboz vegyes trópusi gyümölcs konzerv
Elkészítés:
A gyümölcskonzerveket a levükkel együtt egy megfelelő méretű tálba öntjük. Felöntjük a borokkal és a vodkával, majd hűtőben tároljuk. Amikor megérkeznek a vendégek, akkor adjuk hozzá a lehűtött pezsgőt is. Bólés poharakban tálaljuk.
Védőétel szilveszter estéjére
Minden benne van, ami a babona szerint a jövőre nézve szerencsét hoz: a bab is, amely ugyanúgy, mint a lencse megsokszorozza a pénzt a következő esztendőben. Benne a káposzta, amely a korhelyleveshez hasonlóan gyógyító hatású, és a disznó is, amely kitúrja a család számára a szerencsét.