
A sima sárga roládhoz
- 6 tojás
- fél kávéskanál só
- 3 evőkanál. olaj
- 3 evőkanál .tej
- 5 evőkanál liszt
A piros tészta alapja ugyanez, azzal a kivétellel hogy 3 kanál liszt+2 kanál piros paprika kell a tésztához.
A pöttyös tésztában 3 kanál liszt+ 2 kanál darált mák az arány.
A zöld tésztába 2o deka párolt, lecsöpögtetett apróra vágott spenótot teszünk az 5 kanál liszthez..
A tésztákat, (mind a 4 félét) úgy készítjük mint a piskótát, majd sütőpapírral bélelt tepsiben kb 15 percig sütjük. Még melegen feltekerjük, ahogy a piskótatekercset szoktuk.
Krém
- 1 kg túró,
- 7 deci tejföl
- 1 kávéskanál só
Az alap túrókrémmel megkenjük a tésztát, és tetszés szerint turbózzuk tovább. Ízlés szerint megszórhatjuk főtt tojással, sonkával, kukoricával, uborkával, de sajtkrémet, pirított füstölt szalonnát is tehetünk hozzá. Fűszerezhetjük borssal, kevés fokhagymával, kaporral, kinek-kinek kedve szerint, ezt már mindenki kreativitására bízzuk. Nagyon mutatós és laktató finomság!
De ha valami édesre vágynál, készíts csokitöltelékes golyókat!