Hidegtál cikkek

Töltött karaj a szilveszteri hidegtálhoz
Nem feltétlenül a szilveszter estét kell végigküzdened, sütnöd-főznöd, hogy minden vendéged jól érezze magát. Tervezd meg a menüt, majd minden napra hagyj magadnak egy-egy feladatot! Itt van például ez a töltött karaj, amit már jó előre elkészíthetsz, hagyhatod kihűlni, és szilveszter délutánján, estéjén már "csak" szeletelned, és gusztusosan tálalnod kell! Egy kis saláta, és már kész is az ünnepi vacsi! Anyukám ezt tanította!

Nincs karácsony bikavér nélkül
Már csak pompás színe miatt is ott kell, hogy legyen a karácsonyi ünnepi asztalon egy palack egri bikavérnek. Tradíció, ízlés, választékosság, ez mind benne van egyetlen kortyában. De mit is kínáljunk hozzá a céges bulin, vagy az otthoni, meghitt családi vacsorán? Íme, két tökéletes tipp Egerből!

Töltött tojás a karácsonyi bulira
Ez a finomság soha nem hiányozhat nálunk az ünnepi asztalról. Hogy miből mennyit, az a vendégsereg méretétől függ, és javaslom, hogy a kevergetés közben gyakran kóstolgass! Még egy trükk: még az ünnepek előtt ellenőrizd a habzsákot. Én ugyanis most úgy jártam, hogy kidurrant, miközben töltöttem a tojásokat. Gyorsan fabrikáltam egy „egyszerhasználatos” újat egy ki nem dobott nejlonzacskóból. Íme, az újrahasznosítás csodája!

Töltött tojás (húsvéti tál)
Húsvétkor minden recept kincset ér, amiben tojás van, hiszen a tojás az ünnep legerőteljesebb szimbólummal bíró étele.

Tormakrémes sonkatekercs
Az a jó a húsvétban - többek között -, hogy sokféle ételt kínálhatunk az ünnepek alatt, van időnk végigkóstolni valamennyi ilyen tájt szokásos finomságot. Retró ételnek számít ez a tormakrémes sonkatekercs, de a nagy klasszikusok fénye sosem kopik meg. Jó minőségű alapanyagokat használva soha meg nem unható fogást készíthetünk belőle.

Medvehagymás töltött tojás
Két dolog is apropóul szolgált ahhoz, hogy ezeket a töltött tojásokat elkészítsük. Egyrészt itt a medvehagyma szezonja, másrészt nyakunkon a Húsvét, a tojásételek szezonja.

Kaszinótojás
A hidegtálak elengedhetetlen tartozéka a jó kaszinótojás, amit nem is olyan nehéz elkészíteni. Nem lesz olyan, mintha profi hidegkonyhán készült volna, mert lehet, hogy még annál is finomabb lesz!

Töltött tojás, a hidegtálak központi fogása
Vannak ételek, amelyekhez szinte mindenki ugyanazt az emléket társítja. Szerintem ilyen a töltött tojás, amiről a legtöbbünknek a szilveszteri hidegtálak jutnak eszünkbe. Tojás, alatta a megszokott francia saláta, mellette pedig a szintén megszokott tormakrémes sonkatekercs. Így készítsd a töltött tojást.

Szilveszteri saláta - kuglófnak álcázva
Ha elmúlik karácsony... nos, akkor készülhetünk a szilveszteri bulira! Az előre elkészített falatok, hidegtálak ilyenkor a legkedveltebbek,ezért ezt a kuglóf formába töltött zöldséges finomságot ajánljuk most. Nemcsak a formája, de az elkészítése is különleges.

Halpástétom - hidegtálakhoz is
Nemrég egy fogadáson találkoztam ezzel a finomsággal - modern hidegkonyha egyik remekeként. Nagyon egyszerű elkészíteni, és akár uzsonnára is adhatod!
Színes szilveszteri hidegtál - amire mindenki emlékezni fog
Az év végi bulikban a jó italok mellé bizony kellenek a finom pogácsák,az apró szendvicsfalatok, hústekercsek és más csemegék, hogy idő előtt ne dőljünk ki a sorból. Erre a különleges és szemet-szájat gyönyörködtető hidegtálra még másnap is emlékezni fognak a vendégek, ez tuti.
Húsvéti tojástorta, sütés nélkül
Ha már unod a sima főtt tojást, vagy a fiúgyerek összelocsolt egy kosárnyit belőle, akkor ennek a nagyon tetszetős, és fantasztikus tortának biztosan örülni fogsz. Sütés nélküli, igazi vendégváró finomság.